T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

May

May

Şbt

Okulumuzda kts etkinliği kapsamında Hitabet mesleki uygulama dersinde, öğrencilere mescidde vaaz vermeleri sağlanmıştır. Kul hakkı, merhametin önemi, namaz ve tesettür gibi konularda vaaz veren öğrencilerimiz aynı zamanda akran eğitimini de sağlamış bulunmaktadır. Bu şekilde öğrencilerimizin ahlaki davranış ve tutumlarında değişim sağlanması amaçlanmış olup, sonucundan da olumlu dönüt alınmıştır.

Şbt

Aydos Diriliş Nesli Okuma Grubu bu ay Duvarsız Odalar kitabını okudu. Program Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuşması ile başladı ve Cihan Aktaş'ın konuşması ile devam etti.

Şbt

Okulumuzda Tevfik BALA tarafından konferans salonunda Sultanbeyli Tügva işbirliğinde Hat Medeniyeti Üzerine Etkili Olan Gizemli Ezoterik Yapılar konulu semineri verildi.

Ara

Göçten etkilenen kadınların, yaşadıkları zorluklar hakkında farkındalık oluşturmak, yaşadıkları topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, göç eden bireylerle karşılıklı kültür paylaşımı sağlayabilmek amacıyla, Sultanbeyli Kız İmam Hatip Lisesi ile kurucu ortak olarak yer aldığımız, farklı illerden çeşitli okulların da ortak olduğu, e-twinning projemizin etkinliklerine başladık. Proje kapsamında okulumuzda projenin konusu, amacı ve izleyeceğimiz yollarla ilgili öğrencilerimize bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz proje konumuzla ilgili pano , afiş ve logo tasarımı gerçekleştirdi.

 

Ock

Okulumuzda 2019-2020 eğitim öğretim yılında Okumayan Kalmasın isimli kitap okuma projemizi başlattık. Projenin amacı öğrencilerimize okuma kültürü kazandırmak,okuduğunu anlama noktasındaki eksikliklerini gidermektir. Koordinatörlüğünü Türk Dili Edebiyatı öğretmenimiz Esra ERTUNÇ'un yaptığı proje kapsamında kitap belirleme komisyonu üyeleri ve öğrencilerimiz ile farklı derslerden (Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe Grubu ve İHL Meslek Dersleri) her sınıf düzeyine uygun 7 temel eser belirledi. Hangi öğrencinin hangi eserleri hangi dönemde okuyacağını gösteren listeler hazırlanıp öğrencilere duyuruldu. Kitap değişimi noktasında sınıf rehber öğretmenleri bilgilendirildi.

9. sınıf düzeyinde okunacak eserler: Necip Fazıl Kısakürek- İman ve Aksiyon, Sezai Karakoç- Diriliş Neslinin Amentüsü, Tarık Buğra- Osmancık, Ayşen Osmanoğlu- Babam Sultan Abdülhamid, Mustafa Kutlu -Uzun Hikaye, Haldun Taner -Keşanlı Ali Destanı, Cevdet Kılıç -Bilgelik Hikayeleri

10. sınıf düzeyinde okunacak eserler: Necip Fazıl Kısakürek - Çöle İnen Nur, Sezai Karakoç -Yitik Cennet, Ahmet Şimşirgil-Kayı I -II, Orhan Kemal -Bir Filiz Vardı, Dede Korkut Hikayeleri, Cevdet Kılıç -Bilgelik Hikayeleri

11. sınıf düzeyinde okunacak eserler:İsmail Güleç- Ben Kaç Kişiyim, Ali Şeriati - İnsanın Dört Zindanı, Kemal Tahir - Esir Şehrin İnsanları, Yaşar Kemal - Ağrı Dağı Efsanesi, Reşat Nuri Güntekin- Acımak, Halil İnançık - Tarihçilerin Kutbu- Jostein Gaarder- Sofi'nin Dünyası

12. sınıf düzeyinde okunacak eserler: Victor Frank- İnsanın Anlam Arayışı, Nurettin Topçu- Var Olmak, İlber Ortaylı -Yakın Tarihin Geçmişi,Jostein Gaarder -Sofi'nin Dünyası, Nuri Pakdil -Anneler ve Kudüsler, Dostoyevski - Suç ve Ceza, Ahmet Hamdi Tanpınar -Huzur

Ara

Okulumuzda İstiklal'den İstikbal'e Öncü Kadınlar kitabının yazarı Sn. Tahir Fatih ANDI'yı ağırladık.  Sn. ANDI, İstiklal'den İstikbal'e Öncü Kadınlar Kitabı ve Milli Mücadele Dönemi hakkında bilgiler verdi.

Ara

 

14. Uluslararası Bilge Kunduz Çalıştayı'nın 13-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında Macaristan'da gerçekleştiği, ülkeler tarafından hazırlanan soruların çalıştayda koordinatörler tarafından değerlendirildiği ve Türkiye'nin hazırladığı iki sorunun zorunlu soru havuzunda yer aldığı açıklanmıştı. 11-15 Kasım 2019 haftasında yapılan Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel-Düşünme etkinliğine ülkemizden 109.563 öğrencinin katıldığı belirtildi. Lise düzeyinde 9. ve 10. sınıflar arasında yapılan etkinliğe okulumuzdan 88 öğrencimiz katıldı.

Lise düzeyinde 2019'da etkinlikte 9. ve 10. sınıf görevleri:

http://www.bilgekunduz.org/wp-content/uploads/2019/12/2019-9-10.pdf

Ara

Okulumuz Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Lisesi ( Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu) ile Deniz Feneri Derneği işbirliğinde 23 milyon nüfuslu Batı Afrika ülkesi Kamerun'da su kuyumuz hayırlısı ile açıldı. Böyle bir projeye vesile olan başta Deniz Feneri Derneği yetkilileri ve projeye destek veren sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğretmenler Gününde Büyük Çoşku           

Bizi biz yapan en değerli kişilerin,öğretmenlerimizin,yüzlerini güldürebilmek için öğretmenler günü programı düzenledik. Program toplantı odasında başladı. Okulumuz öğrencilerinden Elif Özkanuçar kendi yazmış olduğu öğretmen konulu şiiri okudu. Öğrencilerimizden Sümeyye Yıldız'ın hazırlamış olduğu slayt gösterisi ile program devam etti ve toplantı salonundaki son aşamada okulumuzun bütün öğrencilerinin katkılarıyla oluşturulmuş öğretmenlerimizin taklit videoları izletildi.İkinci aşamada bahçeye inen öğretmenlerimiz, öğrencilerin büyük çoşkusu ile karşılandı ve bütün okulun önünde pasta kesildi. Daha sonra sınıf sınıf hazırlanmış masalara öğretmen arkadaşlarımız ve öğrenciler geçerek müzikler eşliğinde eğelenceye devam edildi.

"Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez."(Socrates)

Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Yarına umutla bakan Harezmî öğretmenlerinin ve öğrencilerinin ilim genlerinde var. Bu bilinci görselleştirmek amacıyla Harezmî öğretmenlerinden Seda Birbilener Harezmî öğrencileri ve öğretmenleri için yaka kartı hazırladı.

Harezmî öğrencilerine okulumuzun Kodlama Kursu Öğretmeni Sedat Adar tarafından Kodlama ile ilgili bilgi verildi. Uygulamalar yaptırıldı.

Kas

11 Kasım günü yapılan "11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes" etkinliğine Okul Müdüremiz Hülya KESKİN, Müdür Yardımcımız Yaver AYAN, Rehber Öğretmenimiz Aslı SARAÇ, Matematik Dersi Öğretmenimiz Dilek ERÇEVİK, Coğrafya Dersi Öğretmenimiz Ayşe YAŞAR, Biyoloji Dersi Öğretmenimiz Seda BİRBİLENER ve 100 öğrencimiz katıldı.

Kas

5-20 Ekim Kodlama Haftası kapsamında Harezmî öğrencileri, Harezmî öğretmenleri rehberliğinde okulumuzun öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik "Şifreleri çözme algoritmasını tamamlama" yarışması düzenledi.

Ekm

Okulumuzda Ekim ayı başından itibaren Harezmî Eğitim Modelini uygulamaya başladık. Harezmî Eğitim Modelini uygulamak amacıyla Biyoloji Öğretmenimiz Seda BİRBİLENER, Rehber Öğretmenimiz Aslı SARAÇ, Edebiyat Öğretmenimiz Fırat ULUTAŞ ve Meslek Dersleri Öğretmenimiz Betül KAHRIMAN 9. ve 10. sınıflarımıza yönelik bir anket hazırladı. Harezmî öğrencilerini belirlemek için yapılan bu anketin sonuçlarına göre seçilen öğrencilerle görüşmeler yaparak Harezmî Eğitim Modelini anlattılar. İçlerinden gönüllü olan 20 öğrencimizin velisine Harezmî Eğitim Modelini tanıttılar. Velilerimizden izin alınarak çalışmalara başladılar.