T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

May

May

May

May

Mrt

Ock

Haz

May

May

Şbt

Okulumuzda kts etkinliği kapsamında Hitabet mesleki uygulama dersinde, öğrencilere mescidde vaaz vermeleri sağlanmıştır. Kul hakkı, merhametin önemi, namaz ve tesettür gibi konularda vaaz veren öğrencilerimiz aynı zamanda akran eğitimini de sağlamış bulunmaktadır. Bu şekilde öğrencilerimizin ahlaki davranış ve tutumlarında değişim sağlanması amaçlanmış olup, sonucundan da olumlu dönüt alınmıştır.

Şbt

Aydos Diriliş Nesli Okuma Grubu bu ay Duvarsız Odalar kitabını okudu. Program Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuşması ile başladı ve Cihan Aktaş'ın konuşması ile devam etti.

Şbt

Okulumuzda Tevfik BALA tarafından konferans salonunda Sultanbeyli Tügva işbirliğinde Hat Medeniyeti Üzerine Etkili Olan Gizemli Ezoterik Yapılar konulu semineri verildi.

Ara

Göçten etkilenen kadınların, yaşadıkları zorluklar hakkında farkındalık oluşturmak, yaşadıkları topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, göç eden bireylerle karşılıklı kültür paylaşımı sağlayabilmek amacıyla, Sultanbeyli Kız İmam Hatip Lisesi ile kurucu ortak olarak yer aldığımız, farklı illerden çeşitli okulların da ortak olduğu, e-twinning projemizin etkinliklerine başladık. Proje kapsamında okulumuzda projenin konusu, amacı ve izleyeceğimiz yollarla ilgili öğrencilerimize bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz proje konumuzla ilgili pano , afiş ve logo tasarımı gerçekleştirdi.

 

Ock

Okulumuzda 2019-2020 eğitim öğretim yılında Okumayan Kalmasın isimli kitap okuma projemizi başlattık. Projenin amacı öğrencilerimize okuma kültürü kazandırmak,okuduğunu anlama noktasındaki eksikliklerini gidermektir. Koordinatörlüğünü Türk Dili Edebiyatı öğretmenimiz Esra ERTUNÇ'un yaptığı proje kapsamında kitap belirleme komisyonu üyeleri ve öğrencilerimiz ile farklı derslerden (Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe Grubu ve İHL Meslek Dersleri) her sınıf düzeyine uygun 7 temel eser belirledi. Hangi öğrencinin hangi eserleri hangi dönemde okuyacağını gösteren listeler hazırlanıp öğrencilere duyuruldu. Kitap değişimi noktasında sınıf rehber öğretmenleri bilgilendirildi.

9. sınıf düzeyinde okunacak eserler: Necip Fazıl Kısakürek- İman ve Aksiyon, Sezai Karakoç- Diriliş Neslinin Amentüsü, Tarık Buğra- Osmancık, Ayşen Osmanoğlu- Babam Sultan Abdülhamid, Mustafa Kutlu -Uzun Hikaye, Haldun Taner -Keşanlı Ali Destanı, Cevdet Kılıç -Bilgelik Hikayeleri

10. sınıf düzeyinde okunacak eserler: Necip Fazıl Kısakürek - Çöle İnen Nur, Sezai Karakoç -Yitik Cennet, Ahmet Şimşirgil-Kayı I -II, Orhan Kemal -Bir Filiz Vardı, Dede Korkut Hikayeleri, Cevdet Kılıç -Bilgelik Hikayeleri

11. sınıf düzeyinde okunacak eserler:İsmail Güleç- Ben Kaç Kişiyim, Ali Şeriati - İnsanın Dört Zindanı, Kemal Tahir - Esir Şehrin İnsanları, Yaşar Kemal - Ağrı Dağı Efsanesi, Reşat Nuri Güntekin- Acımak, Halil İnançık - Tarihçilerin Kutbu- Jostein Gaarder- Sofi'nin Dünyası

12. sınıf düzeyinde okunacak eserler: Victor Frank- İnsanın Anlam Arayışı, Nurettin Topçu- Var Olmak, İlber Ortaylı -Yakın Tarihin Geçmişi,Jostein Gaarder -Sofi'nin Dünyası, Nuri Pakdil -Anneler ve Kudüsler, Dostoyevski - Suç ve Ceza, Ahmet Hamdi Tanpınar -Huzur

Ara

Okulumuzda İstiklal'den İstikbal'e Öncü Kadınlar kitabının yazarı Sn. Tahir Fatih ANDI'yı ağırladık.  Sn. ANDI, İstiklal'den İstikbal'e Öncü Kadınlar Kitabı ve Milli Mücadele Dönemi hakkında bilgiler verdi.