Ara

14. Uluslararası Bilge Kunduz Çalıştayı'nın 13-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında Macaristan'da gerçekleştiği, ülkeler tarafından hazırlanan soruların çalıştayda koordinatörler tarafından değerlendirildiği ve Türkiye'nin hazırladığı iki sorunun zorunlu soru havuzunda yer aldığı açıklanmıştı. 11-15 Kasım 2019 haftasında yapılan Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel-Düşünme etkinliğine ülkemizden 109.563 öğrencinin katıldığı belirtildi. Lise düzeyinde 9. ve 10. sınıflar arasında yapılan etkinliğe okulumuzdan 88 öğrencimiz katıldı.

Lise düzeyinde 2019'da etkinlikte 9. ve 10. sınıf görevleri:

Ara

Okulumuz Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Lisesi ( Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu) ile Deniz Feneri Derneği işbirliğinde 23 milyon nüfuslu Batı Afrika ülkesi Kamerun'da su kuyumuz hayırlısı ile açıldı. Böyle bir projeye vesile olan başta Deniz Feneri Derneği yetkilileri ve projeye destek veren sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğretmenler Gününde Büyük Çoşku

Bizi biz yapan en değerli kişilerin,öğretmenlerimizin,yüzlerini güldürebilmek için öğretmenler günü programı düzenledik. Program toplantı odasında başladı. Okulumuz öğrencilerinden Elif Özkanuçar kendi yazmış olduğu öğretmen konulu şiiri okudu. Öğrencilerimizden Sümeyye Yıldız'ın hazırlamış olduğu slayt gösterisi ile program devam etti ve toplantı salonundaki son aşamada okulumuzun bütün öğrencilerinin katkılarıyla oluşturulmuş öğretmenlerimizin taklit videoları izletildi.İkinci aşamada bahçeye inen öğretmenlerimiz, öğrencilerin büyük çoşkusu ile karşılandı ve bütün okulun önünde pasta kesildi. Daha sonra sınıf sınıf hazırlanmış masalara öğretmen arkadaşlarımız ve öğrenciler geçerek müzikler eşliğinde eğelenceye devam edildi.

"Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez."(Socrates)

Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Yarına umutla bakan Harezmî öğretmenlerinin ve öğrencilerinin ilim genlerinde var. Bu bilinci görselleştirmek amacıyla Harezmî öğretmenlerinden Seda Birbilener Harezmî öğrencileri ve öğretmenleri için yaka kartı hazırladı.

Harezmî öğrencilerine okulumuzun Kodlama Kursu Öğretmeni Sedat Adar tarafından Kodlama ile ilgili bilgi verildi. Uygulamalar yaptırıldı.

Kas

11 Kasım günü yapılan "11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes" etkinliğine Okul Müdüremiz Hülya KESKİN, Müdür Yardımcımız Yaver AYAN, Rehber Öğretmenimiz Aslı SARAÇ, Matematik Dersi Öğretmenimiz Dilek ERÇEVİK, Coğrafya Dersi Öğretmenimiz Ayşe YAŞAR, Biyoloji Dersi Öğretmenimiz Seda BİRBİLENER ve 100 öğrencimiz katıldı.

Kas

5-20 Ekim Kodlama Haftası kapsamında Harezmî öğrencileri, Harezmî öğretmenleri rehberliğinde okulumuzun öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik "Şifreleri çözme algoritmasını tamamlama" yarışması düzenledi.

Ekm

Okulumuzda Ekim ayı başından itibaren Harezmî Eğitim Modelini uygulamaya başladık. Harezmî Eğitim Modelini uygulamak amacıyla Biyoloji Öğretmenimiz Seda BİRBİLENER, Rehber Öğretmenimiz Aslı SARAÇ, Edebiyat Öğretmenimiz Fırat ULUTAŞ ve Meslek Dersleri Öğretmenimiz Betül KAHRIMAN 9. ve 10. sınıflarımıza yönelik bir anket hazırladı. Harezmî öğrencilerini belirlemek için yapılan bu anketin sonuçlarına göre seçilen öğrencilerle görüşmeler yaparak Harezmî Eğitim Modelini anlattılar. İçlerinden gönüllü olan 20 öğrencimizin velisine Harezmî Eğitim Modelini tanıttılar. Velilerimizden izin alınarak çalışmalara başladılar.