Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu)

Nilüfer Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

(Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu)

Okulumuz 2015 yılında Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden ayrılarak eğitim- öğretim hayatına başlamıştır. 2018-2019  eğitim öğretim yılına kadar Mecidiye Mh. Selçuk Cd. Rahmet Sk. eğitim vermiştir. 2018 Ekim ayında şu anda eğitim öğretim faliyetlerini sürdürdüğümüz Ahmet Yesevi Mahallesindeki yeni binamıza taşındık. Okulumuza adını veren Nilüfer Hatun Yarhisar Tekfurunun kızı, Orhan Gazi'nin eşi ve Muradı-Hüdevandigarın annesidir. Asıl adı Holofira'dır; Müslüman olduktan sonra Nilüfer adını almıştır. Bursa yöresinde yaptırdığı camilerle ve hayır işleriyle çok sevilmiştir. İsmi Bursa'da bir ilçeye verilmiştir. Kabri Bursa'daki Orhan Gazi türbesindedir.

Okulumuz önce  Fen ve Sosyal Bilimler Program 5. yılında da Proje okulu olarak başarısını ortaya koymuştur. Okulumuzda yabancı dil eğitiminde (Arapça) alanında uzman yabancı öğretmenler görev yapmaktadır. Ayrıca okulumuz bünyesinde Ana okulumuz  ve Açık Lise bulunmaktadır.

Yayın: 27.04.2021 - Güncelleme: 21.05.2021 14:49 - Görüntülenme: 892